Niezobowiązujące pytanie - dobra oferta na zakup O2?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcinisko
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 149

Uporałem się, ale musiałem komuś zapłacić. Pamiętam jednak, że w kostce przy kierownicy prawidłowo przewidziałem (jest to opisane kilka postów wyżej), gdzie miał być podłączony kabelek, a tylko myliłem się, co do miejsca w kostce, która jedną stroną jest wewnątrz auta, a drugą stroną na podszybiu. U mnie to wystarczyło i nie trzeba było prowadzić kabla dalej do sterownika silnika. Niestety nie wskażę Ci tego pinu, gdyż sam nie dostrzegłem gdzie dokładnie elektryk go podłączył. Będziesz potrzebował jeszcze takie małe wsuwki.
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

No kopa lat tutaj nie pisałem. Ale do rzeczy, wiem, że jest tu kilku forumowiczów, którzy pracują w salonach Skody i od czasu do czasu, grzecznie poproszeni, są w stanie zaproponować jakąś atrakcyjną ofertę zakupu auta Rozmyślam właśnie nad zakupem auta aktualnie, z jednej strony jest sentyment do Skody, z drogiej - jest Scenic III :roll: Ten drugi kosztowałby pi razy furtka ~69-70kPLN. Co w tych pieniądzach wyjdzie, jeśli chodzi o O2? Preferencje: kombi, silnik benzynowy (ale koniecznie z turbo :diabelski_usmiech). Jeśli ktoś miałby ochotę coś mi na priva wrzucić w kwestii propozycji, to bardzo proszę i z góry dziękuję. Jednocześnie proszę o nietraktowanie mojego zapytania jako zobowiązującego Kontrkandydatem jest Scenic III 1.4TCE w wersji Tech Run Decyzja do podjęcia w ciągu 2 tygodni, tak mi się wydaje.
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

Wszyscy polecają tą osobę (link do profilu) - wyślij mu PW to na bank odpowie
      Podobno jego oferty są tak dobre, że z opłaca się podjechać po auto nawet z 3miasta

PS - tak tylko słyszałem, styczności nie miałem
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• arekban
        Ambiente
        • 2010
        • 208

Za 70 tys wziąłbym jedynie - O2 FL w Kombi Ambiente w metallicu 1.4 TSI z DSG - szczerze polecam !
        W tych samych pienądzach dostaniesz Elegance ale już bez DSG.

Żadne tam samochody na R... !

Pisz do danielcia - sprawdzony solidny sprzedawca !

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

Dzięki, wysłałem zapytanie :wink:
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• ruwado
            RS
            • 2009
            • 14890
            • Octavia IV (NX3)

Wal do danielcia!!! Kilka legend już tu czytałem. Sam jak kiedyś ruszę po nówkę, to tak zrobię. A pierwsza podróż z Kraka do stolycy będzie frajdą...
            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tomek
              L&K
              • 2005
              • 1078

Polecam rozesłać zapytania mailowe do kilku dealerów. Odpisują, dzwonią i negocjują praktycznie wszyscy. Chłopaki z krakowa rzeczywiście oferują znakomite warunki, ale w innych salonach też można nieźle wynegocjować.
              Ja stałem przed wyborem 300 kilometrów lub kilkaset złotych drożej
              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arekban
                Pisz do danielcia - sprawdzony solidny sprzedawca !
                potwierdzam , kupowałem swoją O2 u danielca
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Rok z Bagien
                  L&K
                  • 2010
                  • 1172

Zamieszczone przez tomek
                  Polecam rozesłać zapytania mailowe do kilku dealerów. Odpisują, dzwonią i negocjują praktycznie wszyscy. Chłopaki z krakowa rzeczywiście oferują znakomite warunki, ale w innych salonach też można nieźle wynegocjować.
                  Ja nawet nie musiałem tych kilku stów dokładać.

Ale ów dealer krakowski nie jest lubiany, szczególnie na południu.

Doszły mnie słuchy, że straszna awantura na szkoleniu w Poznaniu była i draka jest.

Oby tylko ceny w Krakowie zostały dobre. :?

Komentarz

• xxxmikey
                    Rider
                    • 2010
                    • 351

A w razie czego i ja służę pomocą ops:
                    Moja toczka -> tu

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Rok z Bagien, a co im zrobi skoda jak sprzedają auta w ilościach hurtowych w porównaniu z resztą i są w pierwszej 10 największych dealerów w Polsce biorąc pod uwagę wszystkie marki

Komentarz

• RABIN
                        Rider
                        • 2009
                        • 450
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

solidny i sprawdzony jest Daniel z Krakowa polecam :szeroki_usmiech

Komentarz

• Rok z Bagien
                          L&K
                          • 2010
                          • 1172

Zamieszczone przez djczas
                          Rok z Bagien, a co im zrobi skoda jak sprzedają auta w ilościach hurtowych w porównaniu z resztą i są w pierwszej 10 największych dealerów w Polsce biorąc pod uwagę wszystkie marki
                          Tu nie o SAP chodzi, jeno konkurencja jest wnerwiona.

I dała temu upust w mało parlamentarny sposób.

Ja osobiście wielce rad jestem, że ktoś pokazuje, że można taniej. To rynek. Ja, pośrednio, też z tego skorzystałem i się cieszę. Gdyby nie danielcio zapłaciłbym zdecydowanie więcej niż płacę.

pzdr

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

Rok z Bagien, a kto im broni sprzedawać :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

wszystkim po dobrej cenie z małą marżą a nie tylko koledze prezesa

Komentarz

• Rok z Bagien
                              L&K
                              • 2010
                              • 1172

Zamieszczone przez djczas
                              Rok z Bagien, a kto im broni sprzedawać :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                              Żądza pieniądza. To ona wszystkiemu winna. :wink:

Komentarz

• jacekha
                                Classic
                                • 2010
                                • 34

Dealerzy zawsze będą wkurzeni na obniżanie ceny przez innych. W przypadku niektórych marek doszło już do sytuacji, gdzie dealerzy w danym regionie umówili się i sprzedają samochody bez jakichkolwiek rabatów - po cenach z cennika - i nie podbierają sobie klientów. Są na szczęście jeszcze salony, w których dostaniemy rabat, które nie uciekają przed zdrowym zjawiskiem wolnej konkurencji. Pamiętajmy, że zmowy cenowe są zabronione i karane.................

Niestety w przypadku niektórych marek, jest odgórne zarządzenie, że sprzedaje się auta bez rabatów, a w kilku następnych "góra" próbuje takie rozwiązanie wprowadzić.

Najlepiej jest porównać oferty z kilku salonów, z różnych części Polski.
                                www.autozapytanie.pl - szukasz nowej Octavii? Sprawdź jakie rabaty na Skodę oferują dealerzy.

Komentarz

xxxmikey a ty przypadkiem nie siedzisz na HTP?

Komentarz

• xxxmikey
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 351

kross12 i nie tylko :P ops:
                                    Moja toczka -> tu

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                                      Zamieszczone przez tomek
                                      Ja nawet nie musiałem tych kilku stów dokładać.

Ale ów dealer krakowski nie jest lubiany, szczególnie na południu.

Doszły mnie słuchy, że straszna awantura na szkoleniu w Poznaniu była i draka jest.

Oby tylko ceny w Krakowie zostały dobre. :?
                                      No wiesz jak moze byc lubianym skoro przebija cenowo wszystkie oderty konkurencji, dziwie sie ze jeszcze wszystkie zęby posiada :szeroki_usmiech
                                      Wszystko jest w porządku do momentu gdy gosc nie schodzi z cenami do poziomu kosztów bo wtedy robi sie nie zdrowa konkurencja
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• tomek
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1078

Właśnie, a czy ktoś się orientuje, jaki rabat mają dealerzy na nowych samochodach?

Ciekawi mnie również, jaki jest udział w ogólnych zyskach serwisu, a jaki sprzedaży samochodów...
                                        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Ayu
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4154

tomek, niezbyt ładnie zaglądać komuś w kieszeń...
                                          Jeśli SAP daje na wstępie na Octavię 5,7k rabatu to dealer może dołoży drugie tyle

Komentarz

• Rok z Bagien
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1172

Zamieszczone przez piramida
                                            dziwie sie ze jeszcze wszystkie zęby posiada :szeroki_usmiech
                                            Tego właśnie nie jestem pewien. :?

Komentarz

• rkb
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2152
                                              • Rapid Spaceback (NH1)
                                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jak bylem popdpytac o autko na slowo interauto pojawiło sie wyrazne zdegustowanie sprzedajacego z mojego miasta :P
                                              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• tomek
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1078

Zamieszczone przez hotrain
                                                tomek, niezbyt ładnie zaglądać komuś w kieszeń...
                                                Jeśli SAP daje na wstępie na Octavię 5,7k rabatu to dealer może dołoży drugie tyle
                                                nie zaglądam w kieszeń, bo nie pytam ile dealer ma miesięcznie dochodu, tylko ile może mieć procent na samochodzie.
                                                Drugie tyle - raczej obstawiam, że ma XX procent, a nie kwotowo drugie tyle
                                                A pytam, bo wywiązała się dyskusja o wybijaniu zębów więc jestem ciekaw dlaczego
                                                Wydawało mi się, że dealer i tak większość dochodu ma z serwisu (wiemy ile kosztuje) więc IMO sprzedaż nie ma dużego udziału w dochodach.
                                                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Morgoth
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1116

Salon Danielcia i tak zarobi, po pocztą pantoflową rozniesie się info o cenach i ludzie w drugiego końca kraju będą zamawiać auta.

Z drugiej strony ten rabat niby od SAP, w rzeczywistości dzielony jest fifty-fifty pomiędzy SAP i dilera, więć diler już na dzień dobry, bez rabatu, zarabia mniej niż by chciał, planując sprzedaż na podstawie oficjalnych cenników.

Zamieszczone przez tomek
                                                  Wydawało mi się, że dealer i tak większość dochodu ma z serwisu (wiemy ile kosztuje) więc IMO sprzedaż nie ma dużego udziału w dochodach.
                                                  Sporo zależy od polityki koncernu we wspieraniu własnych dilerów. W Toyocie znane są przypadki, że klient flotowy zamawiający np. 50 aut, był kierowany do jakiegoś odległego dilera, żaby w ten sposób wzmocnić/wesprzeć sprzedaż w tym konkretnym ASO. Klientowi nie robi to różnicy, cena i tak jest w miarę stała, niezależnie od dilera, a wspomagany w ten sposób diler uzyskuje liczące się zamówienie.
                                                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                                  G.B.Show

Komentarz

Pracuję...